Ortodoncija

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom, prevencijom, ispravljanjem nepravilnog položaja zubi, a isto tako i nepravilnog međusobnog položaja gornje i donje čeljusti.
29/4/2024

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom, prevencijom, ispravljanjem nepravilnog položaja zubi, a isto tako i nepravilnog međusobnog položaja gornje i donje čeljusti. Cilj ortodontske terapije je postavljanje zubi u pravilan položaj i dovođenje čeljusti u pravilnu među čeljusnu poziciju.

Ortodontska terapija osim estetskog i funkcionalnog poboljšanja ima i značajnu ulogu u psihološkom stanju, jer je pacijent nakon terapije puno samouvjereniji i zadovoljniji svojim izgledom.

Postoje fiksna ortodontska terapija i mobilna. Fiksne ortodontske aparatiće ne stavljamo djeci do 13-14 godina. Dokle god raste vilica ne stavlja se fiksni aparatić jer bi time „zakočili“ rast vilice. Tako da u tim godina se stavlja mobilni aparatić. Kandidati za fiksni aparatić su svi pacijenti kod kojih je gotov postupak rasta zubi i razvoja vilice.

Ortodontska terapija nije namijenjena samo djeci i uz pravilnu terapiju može biti uspješna u svakoj dobi. Sve više odraslih se odlučuje isto za ortodontsku terapiju. Razlog može biti, estetski, funkcionalni ili čak priprema za bolju kasniju protetsku terapiju.

Ortodontska terapija ima različito trajanje jer sve ovisi od situacije do situacije i od osobe do osobe. Tijekom terapije jako je važno ne propustiti kontrolu koja se radi jednom mjesečno, naravno po potrebi i češće. Ima jedna stvar koja je zajednička svim ortodontskim terapijama, a to je da se nakon terapije preporučuje obavezno nošenje retainera.

Oralnu higijenu je isto tako puno lakše održavati kada su zubi u pravilnom položaju, jer se umanjuje pojava karijesa ili drugih problema.

Prenota la tua visita

La prima visita è senza impegno e include una consulenza con i nostri specialisti. Richiedi un appuntamento con il nostro modulo online.
PRENOTA ORA

Prvi posjet je besplatan

Prvi posjet je besplatan i uključuje besplatne konzultacije. Zatražite konzultacije ili termin putem našeg online obrasca.
ZAKAŽITE TERMIN SADA

Iscriviti alla nostra Newsletter

Thank you! Keep an eye on your inbox for updates.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Prijavite se na naš newsletter

Hvala vam! Pratite svoju pristiglu poštu za ažuriranja.
Ups! Nešto nije u redu prilikom slanja obrasca.

Prenota la tua visita

La prima visita è gratuita e include una consulenza gratuita. Richiedi un appuntamento con il nostro modulo online.
PRENOTA ORA

Prvi posjet je besplatan

Prvi posjet je besplatan i uključuje besplatne konzultacije. Zatražite konzultacije ili termin putem našeg online obrasca.
ZAKAŽITE TERMIN SADA

Prenota la tua visita

La prima visita è gratuita e include una consulenza gratuita.
Custom CSS
Grazie!
Il tuo messaggio è stato inviato.
Qualcosa è andato storto. Si prega di riprovare.

Zatražite svoj termin

Prvi posjet je besplatan i uključuje besplatne konzultacije.
Custom CSS
Hvala! Vaša poruka je poslana.
Nešto je pošlo po zlu. Molim te pokušaj ponovno.