All On 4 Radni Tečaj

Imali smo priliku organizirati radni tečaj ALL ON FOUR u našoj stomatološkoj poliklinici u Zagrebu koja je između ostalog i edukacijski centar.
19/2/2024

Imali smo priliku organizirati radni tečaj ALL ON FOUR u našoj stomatološkoj poliklinici u Zagrebu koja je između ostalog i edukacijski centar.

Ponukani višegodišnjim iskustvom na polju rekonstrukcije zubnih kostiju i implantologije organiziran je tečaj s ciljem širenja našeg znanja na jedno relativno novo područje u svijetu stomatologije.

Osjećali smo dužnost dati i naš doprinos nadolazećim generacijama te prezentirati rad koji je od samog početka do kraja odrađen našim rukama i u naša “4 zida”.

Tečaj je vodio renomirani profesor Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uz asistenciju dr. Ivana Kusteca.

Poliklinika je organizirala ovaj tečaj za kolege stomatologe koji su imali priliku upoznati i produbiti svoje znanje o implantologiji imedijatnog opterećenja.

ALL ON 4 radni tečaj obuhvatio je u jednom danu sve kliničke i laboratorijske faze od dijagnoze preko ugradnje implantata do protetske faze.

Bio je to izvrstan primjer našim polaznicima kako od bezube čeljusti dobiti fiksne zube imedijatnim opterećenjem.

ALL ON 4 se izvodio implantološkim sustavom BREDENT.

Zubni implantati su se ugradili pod drugačijim kutom nego kod tradicionalne ugradnje implantata, te tako omogućili imedijatne fiksne zube bez čekanja procesa oseointegracije.

Osim preciznog kirurškog zahvata pokazali smo kako uštedjeti ne samo vrijeme već i novac budući da se ovom metodom ugrađuju samo 4 implantata za razliku od tradicionalne implantologije gdje je potrebno ugraditi 6 zubnih implantata.

Ovim tečajem još jednom smo pokazali na prednosti ALL ON FOUR metode a to su: ugradnja implantata kod pacijenata s nedostatkom kosti, brzina zahvata, ušteda vremena te smanjen broj implantata koji se ugrađuju.

Nakon zahvata polaznici su mogli iskoristiti priliku i pitati profesora i doktora sve što ih je zanimalo u vezi kirurške i protetske faze.

Tu su priliku dobro iskoristili budući da se radi o dvojici doktora s velikim iskustvom u implantološkom području.

Naposljetku, na polaznicima je da vjeruju u novu metodu kako bi svoju sigurnost u sami rad prenijeli na pacijenta kojem je tad potreban ili želja kao buduće rješenje.

Autor: dr. med. dent. Ivan Kustec

Prenota la tua visita

La prima visita è senza impegno e include una consulenza con i nostri specialisti. Richiedi un appuntamento con il nostro modulo online.
PRENOTA ORA

Prvi posjet je besplatan

Prvi posjet je besplatan i uključuje besplatne konzultacije. Zatražite konzultacije ili termin putem našeg online obrasca.
ZAKAŽITE TERMIN SADA

Iscriviti alla nostra Newsletter

Thank you! Keep an eye on your inbox for updates.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Prijavite se na naš newsletter

Hvala vam! Pratite svoju pristiglu poštu za ažuriranja.
Ups! Nešto nije u redu prilikom slanja obrasca.

Prenota la tua visita

La prima visita è gratuita e include una consulenza gratuita. Richiedi un appuntamento con il nostro modulo online.
PRENOTA ORA

Prvi posjet je besplatan

Prvi posjet je besplatan i uključuje besplatne konzultacije. Zatražite konzultacije ili termin putem našeg online obrasca.
ZAKAŽITE TERMIN SADA

Prenota la tua visita

La prima visita è gratuita e include una consulenza gratuita.
Custom CSS
Grazie!
Il tuo messaggio è stato inviato.
Qualcosa è andato storto. Si prega di riprovare.

Zatražite svoj termin

Prvi posjet je besplatan i uključuje besplatne konzultacije.
Custom CSS
Hvala! Vaša poruka je poslana.
Nešto je pošlo po zlu. Molim te pokušaj ponovno.