Invisalign – Prozirni aparatić za zube

Invisalign je najpoznatiji svjetski brand nevidljivih i mobilnih aparatića za zube koja posljednjih godina donosi revoluciju na tržištu postupaka ravnanja zuba.

Invisalign je idealna zamjena za fiksni aparatić.

Krivi položaj zuba je stomatološki problem s kojim se susreće velik broj ljudi svih uzrasta.

Izaziva ne samo estetske probleme, već i funkcijske – pojačano nakupljanje plaka i kamenca, otežano čišćenje, prekomjerno trošenje zuba, povlačenje zubnog mesa, bolove u čeljusti i slično.

Ustaljeno mišljenje da su aparatići samo za djecu se u moderno doba mijenja iz temelja.

Invisalign se u potpunosti zasniva na digitalnoj tehnologiji.

Poslije pregleda gdje se ustanovi je li pacijent dobar kandidat za ovakvu terapiju, uzimaju se precizni otisci zuba koji se šalju u centralu tvrtke.

Nakon otprilike 10-tak dana dolazi digitalni pregled (plan) terapije pomoću kojeg pacijent unaprijed može vidjeti kako će izgledati budući položaj zubi te isti raspraviti s doktorom.

U idućem koraku 3D printer izrađuje folije iz patentirane medicinske plastike (BPA-free).

Rezultat su precizne, udobne, prozirne folije (nevidljivi aparatić).

Pacijent unaprijed dobije folije koje sam mijenja svakih 7 do 10 dana.

Svaka folija je dizajnom malo pomaknuta u odnosu na prethodnu te se tako vrši ciljani pritisak i blago pomiče zube iz faze u fazu. Nose se u svakoj prilici, a skidaju se samo prilikom obroka.

Po završenoj terapiji bitno je što dulje nositi retainer (noćnu udlagu) kako se zubi ne bi vratili u početni položaj (nažalost zbog raznih faktora poput genetike, sila koje se razvijaju prilikom žvakanja, mišića usne šupljine i ostalih faktora zubi nisu trajno učvršćeni već se blago pomiču).

Terapija Invisalignom nije pogodna za sve anomalije – one najteže se i dalje najbolje rješavaju fiksnim aparatićem.

Također, ono što je najveća prednost Invisaligna, mobilnost, je ujedno i najveća mana –skidanje, stavljanje i mijenjanje aparatića nisu odgovornost za svakoga, a ako se aparatić ne nosi dovoljno vremena svaki dan, neće djelovati i zubi se neće pomicati.

Invisalign je i nešto skuplji u odnosu na klasični fiksni aparatić
.

Savjetujte se s ortodontom

Pozivamo pacijente da nam kažu svoje probleme!

Pitajte ortodonta