Ortodoncija

Ortodoncija je specijalistička grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom, prevencijom i ispravljanjem nepravilnog položaja zubi, te nepravilnog odnosa između gornje i donje čeljusti.

Poboljšajte izgled svojih zubi

Lijepi zubi znatno pridonose podizanju samopouzdanja. Međutim, treba istaknuti kako pravilan odnos zubi i čeljusti nema samo estetsku važnost nego pozitivno utječe i na zdravlje cijelog stomatognatog sustava. Pravilno postavljeni zubi lakše se čiste što smanjuje mogućnost nastanka karijesa i bolesti parodonta.

Invisalign – Prozirni aparatić za zube

Invisalign je najpoznatiji svjetski brand nevidljivih i mobilnih aparatića za zube koja posljednjih godina donosi revoluciju na tržištu postupaka ravnanja zuba.

Fiksni aparatić za zube

Fiksni aparatić za zube sastoji se od bravica koje se lijepe na zube i žice. Ovisno o vrsti bravica, aparatići za zube se pojednostavljeno mogu podijeliti na metalne, estetske i samoligirajuće.

Mobilni aparatić za zube

Mobilni aparatići sastoje se od akrilatne baze i žica savinutih u različite oblike. Akrilatna baza izgledom podsjeća na bazu mobilne proteze, a iz nje izlaze žice koje pri namještanju u usta obuhvaćaju zube.

  • Ortodonska terapija

    Jedna od najboljih preventivnih mjera koja sprječava nastanak brojnih karijesa koja nisu dostupna čišćenjem zubi. Dobna granica za ortodontsku terapiju ne postoji, te je potreba koja se ne smije zanemariti.
  • Prvi posjet ortodontu

    Nicanjem prvih trajnih zubi, između 6. i 7. godine života savjetuje se i prvi odlazak ortodontu. Na temelju kliničkog pregleda i rendgenske slike čeljusti savjetuju se roditelji o početku terapije.
  • Ortodoncija kod odraslih

    Nikad nije prekasno za ispravljanje izbočenih, uvučenih ili razmaknutih zubi, praznina koje su nastale vađenjem zubi i ponekad eliminirati potrebu za protetskim nadomjestkom ili implantatima.

Naručite se na prvi pregled

Prvi pregled uključuje besplatne konzultacije.

Naručite se

Savjetujte se s ortodontom

Individualan pristup svakom pacijentu.

Ispunite upitnik

Što kažu naši pacijenti?

Čuo sam sve najbolje o Poliklinici Kustec od svojih prijatelja, stručnost, kompetentnost i usluga na nivou! :)

Miro Kasumović

Sve pohvale osoblju poliklinike. Danas sam bila prvi put ali sigurno ne i zadnji. Hvala vam od srca.

Angel Marijić Mimić

Prepustite brigu Vašeg osmijeha kvalificiranom osoblju naše Poliklinike

Specijalizirani liječnici će Vam preporučiti najbolje rješenje za trenutnu situaciju.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.