All on 4

Tehnika kod koje je zahvaljujući stavljanju implantata pod određenim kutem moguće stavljanje fiksnog provizornog mosta u roku od 24 sata nakon stavljanja 4 implantata po čeljusti.

Nakon nekoliko mjeseci moguće je provizorni most s akrilatnim zubima zamijeniti sa definitivnim.

Pacijenti koji nemaju zube u čeljusti mogu vratiti prirodno žvakanje zahvaljujući tehnici ALL ON FOUR ili implantologiji trenutnog opterećenja (4-6 implantata po čeljusti).

Ono što pacijenti priželjkuju nakon gubitka svih zuba je sigurna i trajna, a prije svega brza sanacija, zbog čega implantologija trenutnog opterećenja predstavlja revoluciju u stomatologiji.

Postupak je brz i minimalno intenzivan. Tehnika All-on-four stabilizira razinu kosti, sprečavajući daljnju resorpciju koštanog grebena te održava razinu kosti zdravom putem postave dva stražnja implantata pod kutem od 45°.

All on 4 je izvrsno rješenje za pacijente koji zbog nedostatka kosti u čeljusti nisu kandidati za uobičajenu implantološku terapiju.

All on 4 se temelji na mostu koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri posebno postavljena implantata, bez nadogradnje kosti.

Nakon ugradnje implantata slijedi izrada fiksnog mosta na vijke. Takav je most privremeni i dan nakon operacije učvršćuje se na ugrađene implantate. Pacijentu se nakon 6 mjeseci izrađuje definitivni most.

Prednosti implantologije All on four:

-smanjenje broja implantata (samo četiri)
-brzina zahvata,
-oporavak žvačnog sustava nakon nekoliko dana
-ušteda vremena,
-mogućnost ugradnje i kod pacijenata s nedostatkom kosti.

Metodom All on six u čeljust ugrađuje šest implantata, na koje se nakon zarastanja vijcima fiksira keramički most koji u potpunosti nadomješta izgubljene vlastite zube.
Most koji je postavljen na šest implantata čini cijelu terapiju stabilnijom i dugotrajnijom.

 

Autor: dr. med. dent. Ivan Kustec

Savjetujte se sa stomatologom

Pozivamo pacijente da nam kažu svoje probleme!

Pitajte stomatologa